2022. jan 22.

A drip jutalmazási lánca (buddyk-ról érthetően)

írta: divatmotoros
A drip jutalmazási lánca (buddyk-ról érthetően)

A napi 1%-os hozam (sok ez vagy kevés?) mellett a drip.community egyik további haszonszerzési lehetősége a buddy-rendszerben rejlik. Bizonyos feltételek teljesülése esetén a csapatodba belépő új tagok után jutalmakat kaphatsz és te is küldhetsz jutalmakat bármelyik felhasználónak. Arról, hogy ettől (vagy mástól) piramisjáték-e a drip írok egy külön posztban. Ugyanezt a kérdést itt fejtegettem más DAO-kkal kapcsolatban.

Milyen feltételekkel kaphatunk jutalmat az utánunk belépők után?

  1. Tartanunk kell a tárcánkban legalább 2 db-ot a BR34P nevű tokenből, ami forexshark korábbi projektje. Az angol "reap" = aratás szóból jön a token neve és itt követhető az árfolyama. Írok majd egy posztot arról is, hogy hogyan tudunk új tokeneket felvenni a Metamaskban. Ha több szintes hálózatot szeretnénk építeni (azaz az alattunk lévők alatt lévők után is szeretnénk jutalmakat), akkor egyre több BR34P-et kell tartanunk a tárcánkban. 
  2. Az utánad beszállónak a te referral kódodat kell használnia, amit a "buddy" résznél kell beírnia a faucetbe való tárolás előtt.
  3. Pozitiívanak kell lennie a "NDV (Net Deposit Value) értékednek. Az NDV-t így lehet kiszámolni:

NDV = (Összes befizetésed + Airdropban kapott jutalmak + "Hydration"-el visszaforgatott összeg) — Összes kivett érték. (Azaz többet kellett beraknod eddig, mint amennyit kivettél.

br34p.jpg

Hogyan ellenőrizd a buddy-jaidat (hívják ezt downline-nak is angolul): A faucet oldalon a "Team” szekcióban látsz két számot. Az első a direkt, ők vannak közvetlenül alattad, a második az összes alattad lévő, tehát ha az általad meghívottak is meghívnak másokat, akkor annak a teljes száma itt látszik, a második számban.

Honnan tudod, hogy kaptál már Referral jutalmakat? A faucet oldalon a “Rewarded” szekció mutatja a megkapott jutalmakat.

Mennyi jutalmat kapsz? Vegyünk egy példát. Ha a te referral kódoddal valaki 10 Drip-et tesz a faucetbe, akkor neki 9 drip-et mutat majd (10% tax-ot levon a rendszer minden befizetésből). Te pedig megkapod ennek a nettó 9 drip befizetésnek a 10%-át, ami 0.9 drip.

Hol látszik ez a jutalom? Ez egyenesen bekerül a “Deposits” részbe.

Néhány további fontos részlet:

  1. Ezt a 10% jutalmat csak az első befizetés után kapod. Az általad meghívott "buddy"-k későbbi befizetéseit a Round Robin Reward rendszer szerint adja tovább a drip, amit mindjárt leírok itt a posztban.
  2. IHa a tiéd már egy Team Wallet (lásd lejjebb), akkor ezt az első befizetés után adott 10%-ot felosztja a rendszer 7.5% és 2.5%-ra. A 7.5% lesz a tiéd, a másik 2.5% visszakerül abba a walletbe, akitől indult, azaz a befizetőhöz egy "airdrop" formájában.

Mitől lesz Team Wallet egy wallet? Amelyik drippernek már öt meghívott buddyja van.

A Round Robin Reward rendszer

Ez a rendszer a második és további drip befizetésektől (és hydration-októl) érvényes.

  • 15 körön át, 15 szintig csepegnek a jutalmak felfelé
  • rendelkezned kell a megfelelő számú BR34P tokenekkel a tárcádban (lásd feljebb a képet)
  • Pozitív NDV érték
  • "Upline"-nek hívják a feletted lévőket (azaz akinek a Buddy kódját te használtad, és így tovább)
  • Az első "Hydration", amit cisnálsz a tárcádban elindít egy jutalmat felfelé, azaz ahhoz, akinek a buddy kódjával beléptél a dripbe. Ha neki van legalább 2 BR34P tokenje, akkor megkapja a jutalmat. Ha esetleg abban a tárcában nincs az adott szinthez megfelelő minimum BR34P token, akkor a jutalom "átugorja" az adott szintet, de nem vész el, hanem egészen 15 szintig megy felfelé a hálózatban egészen addig, amíg el nem ér egy olyan walletot, amiben van elég BR34P token a jutalom learatásához.
  • A második "hydration" vagy befizetés a második szinten lévő tárcába megy felfelé a hálózatban. Ehhez már 3 BR34P tokent kell tartania a kettővel feletted lévőnek.
  • A harmadik "hydration" vagy befizetés három szinttel megy fel, ha legalább 5 BR34P tokenje van a hárommal feletted álló buddy-nak. Ha esetleg abban a tárcában nincs az adott szinthez megfelelő minimum BR34P token, akkor a jutalom "átugorja" az adott szintet, de nem vész el, hanem egészen 15 szintig megy felfelé a hálózatban egészen addig, amíg el nem ér egy olyan walletot, amiben van elég BR34P token a jutalom learatásához.
  • Ha egy wallet felett nincsen 15 szintm, hanem csak kevesebb, akkor minden ciklus végén a DEV (fejlesztői) walletbe kerül a jutalom. Megérdemlik.
  • azok a walletek is kikerülnek a Round Robin rendszerből, amik elérték a maximális kifizetést
  • ha megvolt a 15. hydratálás, akkor indul előről a ciklus az első szinttel.

A "hydrate" gombbal végzett visszaforgatási tranzakciók után is levon a rendszer egy kisebb, 5%-os taxot. 

Eléggé bonyolult ez a rendszer, úgyhogy ha bármilyen kérdésed lenne, jelezd nyugodtan kommentben és megpróbáljuk együtt megfejteni.

Szólj hozzá