2022. feb 11.

crypto.com fejlesztési célok 2022-ben (roadmap)

írta: divatmotoros
crypto.com fejlesztési célok 2022-ben (roadmap)

A legtöbb kripto projektnél a "roadmap" a legfontosabb, ebben írják le a fejlesztők a várható új funkciókat. Aztán abból is sokat leszűrhetünk, hogy mennyre tudja a csapat tartani az ígéreteit, jönnek-e az eredeti tervek szerint az új funkciók. A crypto.com sem csak a hatalmas marketing gépezettel van elfoglalva. Épp most dotbák be a hírt, hogy a Miami F1 futam névadó főszponzorai lettek, de a technológia fejlesztésében is sok érdekesség áll előttünk 2022-ben.

cryptomiamialock.jpg

Nézzük, mik lesznek a legfontosabb újdonságok:

- A jelenleg még '"live béta"-ként futó Cronos láncról 2022 második negyedévére lekerül a béta jelző, áttérnek az éles üzemmódra. Ehhez egy vagy két további mainnet frissítés szükséges.

- A blokkok kapacitásának 3x-6x-os növelése, ami tovább növeli a Cronos lánc terhelhetőségét. Most néhány másodperc alatt végbemennek a tranzakciók, de a bővülő felhasználószám és tranzakciószám miatt gondolom erre előbb-utóbb szükség is lesz a jó teljesítmény fenntartásához.

- Az Ethermint rugalmas tranzakciós díj funkciójának bevezetése a Cronoson. Ezután a Cronoson is a hálózat terheltségétől függ majd a gas fee mértéke.

- További IBC csatornák és funkciók bevezetése. Jelenleg a Cosmos (ATOM) és a Terra (LUNA) felé vannak IBC csatornák a láncok közötti token-transzferekhez, ezt fogják további láncokkal bővíteni. Ezzel a lépéssel is könnyebbé válik más láncokról Cronosra és vissza mozgatni a tőkét.

- szerintem a legnagyobb hatású, leginkább pozitív hír a Gravity Bridge. Ez egy decentralizált híd, amely lehetővé teszi bármely ERC20 kriptoeszköz biztonságos átvitelét az Ethereum mainnetről a Cronosra, és a Cronosról az Ethereum mainnetre. Ezt már 2022 második negyedévére ígérik. Ezzel megint hatalmas új tőke előtt nyílik könnyű út a Cronos felé és szerintem sok új dapp-ot is elérhetővé tesznek majd az egyes projektek fejlesztői a Cronoson.

cryptocom_roadmap.jpg

Ezekkel a fejlesztési lépésekkel szerintem még mindig erős emelkedési potenciált tartalmaz a CRO ára, jelenleg 0.5 dollár körül forog. Korábban írtam arról, hogy hogyan tudod a legjobban kihasználni a CRO körülötti lehetőségeket. Ha még nincs crypto.com fiókod, akkor használd ezt a linket és mindketten kapunk 25 dollárt. 

Szólj hozzá

cro blokklánc crypto.com