2022. jan 20.

Útmutató: mozgassunk Cronosról (CRO) a Binance Smart Chainre (BNB) kriptót

írta: divatmotoros
Útmutató: mozgassunk Cronosról (CRO) a Binance Smart Chainre (BNB) kriptót

Amikor elkezdtem a kriptókkal foglalkozni, az volt az egyik legnehezebb lépés, hogy amikor találtam egy érdekes új projektet, akkor az biztos másik blokkláncon volt, mint ahol nekem a saját pénzem. Az egyes blokkláncok közötti mozgatáskor pedig nagyon résen kell lenni, mert ha rossz helyre küldünk pénzt, akkor elveszthetjük. Egyeznie kell a küldő és a fogadó oldalon a token típusának és a fogadó oldalnak érteni kell a mi küldésünket.

Például az Ethereum blokklánca ERC20 néven épültek más tokenek, ezek tárolása és mozgatása is az Ethereumot támogató kriptopénztárcák segítségével lehetséges. A crypto.com appból például kiküldhetünk CRO-t a CRO formátumban, ERC20 formátumban vagy Cronos formátumban és a fogadó oldalnak passzolnia kell az általunk választott formátumhoz (lánchoz). Ha például egy másik appon csak ERC20 formátumú CRO-t kezelnek, és mi Cronos formátumút küldünk erre a címre, akkor jó eséllyel végleg elveszítjük. Ezért mindig ellenőrizzük le kétszer a gombnyomás előtt, hogy jó networköt választottunk és először küldjünk az adott irányba egy kis mennyiséget próbaképp. Ha az megérkezik rendben, akkor mehet a bálna-tranzakció is utána.

Ami az ethereum hálózaton az ERC20, az a Binance láncán a BSC/BEP20. Binance Smart Chain néven találjuk meg azt a hálózatot, amin sokkal alacsonyabb gas-feevel csinálhatjuk a tranzakciókat, mint az Ethereum (ERC20) hálózaton. Itt egy leírás arról, hogyan tudod a Metamask walletedre rávarázsolni a BSC hálózatot.

Mivel a drip volt az egyik olyan projekt, amibe beszálltam, valahogy át kellett mozgatni a Cronos láncról a BSC láncra a pénzem. Nézzünk ennyi riogatás után egy nekem bevált útvonalat a Cronos és a BSC között. Két opciót is használhatunk.

Az egyik lehetőség, hogy USDC-re váltjuk a küldeni szánt mennyiséget. Ehhez a lépéshez ne a crypto.com appot, hanem a crypto.com exchange-t használd. Oda külön kell regisztrálni, érdemes ugyanazzal az emaillel, mint az appnál, és a két felület között ingyenesen mozgathatod a pénzed. Az Exchange-en viszont sokkal jobb árfolyamokat találsz, mint az Appban. Az egyetlen lépés, amikor nyugodtan válthatsz az Appban az, amikor a frissen beutalt eurót váltod át USDC-re. Itt egy útmutató arról, hogyan csinálj forintból kriptót.)

Aztán akár az exchange-ről, akár az appból elküldhetjük a saját tárcánkba az USDC-t, a BEP20 láncot kiválasztva a küldés előtt, 1 USDC díjjal. Itt vannak a küldési díjak pénznemenként.

evodefi_bridge.jpg

A másik lehetőség, ha már a saját walletünkben van a küldeni szánt pénz a Cronos láncon, akkor először érdemes átváltani USDC-re, és utána az USDC-t elküldeni egy bridge-en kereszül. Például nekem jól működik a bridge.evodefi.com, amin nem csak BSC/BEP20, hanem Polygon, Fantom, Heco, Ethereum, Arbitrum, Avalanche, Moonriver és OKExChain és persze a Cronos láncok között mozhathatjuk az értékeinket.

Az is fontos, hogy minden általunk használt láncon hagyjunk egy kisebb összeget a gas fee-kre. Ez a Cronoson CRO, a BEP20/BSC-n a BNB, az ERC20-on az ETH. Ott mondjuk nagyobb összeg kell a gas feek-re is, mert az ott elég magas.

Szólj hozzá

útmutató forint bridge usd cro mozgatás blokklánc kripto defi usdc