2022. jan 12.

A drip alapjai

írta: divatmotoros
A drip alapjai

Kezdem az elején, mi is ez a DRIP kripto? Egy kriptovaluta és egy hozzá kapcsolódó ökoszisztéma, okos szerződések rendszere, ami bele van égetve a blokkláncba, így utólagosan nem módosítható egyetlen eleme sem.

dripnetwork_site1.jpg

A DRIP Network (így hívják az egész rendszert) fejlesztője egy Forex_Shark néven szereplő ember, haverja BB és még sokan mások. 2021. áprilisában indult, kripto-viszonylatban már-már öreg projektnek számít, mégsem késő beszállni. A Drip Network hivatalos pénze maga a DRIP, ami a Binance Smart Chain-en (BSC) érhető el. Ha ezek a fogalmak nem mondanak semmit, akkor ne ijedj meg, hanem olvasd el ezt a posztot. (hamarosan)

A drip értékét az adja, hogy deflációs (ez pont az inflációs ellentéte, azaz idővel egyre kevesebb lesz belőle), nem lehet utólagosan módosítani és a Binance kriptotőzsde által indított blokkláncot használja. Ha a Binance-ról olvasnál, akkor ugrás ide.

A drip lényege, hogy minden nap 1%-os kamatot fizet a berakott összeg után, maximum 365%-nyi kifizetésig. Ez elsőre nagyon kevésnek tűnhet, de ha kevesled, akkor hatalmasat tévedsz!  Albert Einstein mondta állítólag: „A kamatos kamat a világ nyolcadik csodája. Az, aki megérti, kapja… aki nem, az megfizeti.” Itt egy poszt a kamatos kamatról, ha szerinted kevés a napi 1%.

A drip megvásárlásához szükséged lesz egy tárcára (wallet) vagy egy kriptotőzsdén lévő, befektetni kívánt mennyiségű BNB-re, ami a Binance blokklánc saját fizetőeszköze. Ha ezek is újak neked, akkor itt vannak a posztok az első lépésekről:
- Hogy lesz a forintból kriptó?
- Hogy tegyünk át Cronosról Binance Smart Chainre kriptopénzt?(hamarosan)

A drip megvásárlását érdemes a platform weboldalán megtenni és nem másik kripto-pénzváltónál. Ezzel megspórolhatod az első vételnél a 10%-os levonást, ami minden további tranzakciónál szerepel majd. Ezekből a levont 10%-okból lehet életben tartani a projektet.

Fontos még az is, hogy legyen egy "buddy"-d, vagyis haverod a drip networkon. A drip megvásárlása után ugyanis még egy lépésre van szükség: el kell helyezni a dripjeidet a "Faucet" nevá raktárban, innen kapod majd a napi 1%-os jutalmakat. Ahhoz, hogy be tudd tenni a dripjeidet a Faucet-be, kell a haverod címe, amit vagy külön be kell írnod a "Faucet" oldalán, ahol használhatod az enyémet: 0xBF78530DC14F114c6a20C6C61fb0daC4B7d3B8F4 vagy használd ezt a linket a dripek megvásárlása után. Hamarosan írok majd arról, hogy mit kapnak az egy csapatban lévők, hogyan lehet "airdropot" küldeni és leírom azt is, ahogy én elindítottam a drip faucet-omat. Aztán innen eljutunk oda is, hogy szórom nektek a pénzt, ha ti is jók lesztek. Wen Lambo?

!!!!!!!! Fontos jogi meg etikai megjegyzés: a kriptovaluták ára nagyon hevesen ingadozhat, lehet Lambod, de lehet nulla is belőle. Amit itt olvasgatsz, az nem pénzügyi tanácsadás, hanem a saját drip-es kalandom leírása. Csak annyi pénzt tegyél kockára ebben (és más kripto projektekben), aminek az elvesztése nem jelent számodra gondot. Persze minden pénz elvesztése fájdalmas tanulság, és kockázat nélkül nincs nyereség sem, de ne döntsd be a saját tartalékaid 100%-át kriptóba. Ha érdekel a FIRE életcél (Financial Indepence and Retire Early - azaz pénzügyi függetlenség és korai nyugdíj), akkor ezt a szuper, szintén magyar nyelvű facebook csoportot javaslom: FIRE Hungary. Ott olvashatsz és kérdezhetsz tőzsdei befektetésekről, pénzügyi tudatosságról. ETF-befektetésekről és hasonlókról.

Szólj hozzá

drip kripto passziv jovedelem drip.community ittkezdj