2022. jan 28.

Útmutató: az Animal Farm használata

írta: divatmotoros
Útmutató: az Animal Farm használata

Az Animal Farm projekt fejlesztője (Forex_Shark) mindig a szupergazdagokkal példálózik és szerinte az a kulcs, hogy a meglévő értékeinket ne adjuk el, hanem fektessük okosan be és élvezzük a hozamokat. Ebben a posztban megmutatom az Animal Farm legfontosabb részeit és leírom, hogyan tudsz te is beszállni és úgy keresni a BUSD-t, mint a legnagyobbak. A poszt végén pedig írok a február 3-ai "launchról".

Kétféleképpen nyithatod meg az Animal Farmot. Vagy egy telefonon a Metamask (vagy más kripto-wallet) web3 böngészőjében, vagy egy számítógépen, tableten úgy, mint én ebben a példában egy Chrome böngészőben, amibe telepítetted a Metamask plugint. Ha ezzel megvagy, akkor először is BNB-re vagy BUSD-re lesz szükséged a walletedben. Ha már a dripben benne vagy, akkor az onnan naponta kapott drip-et is beteheted akár önmagában, akár BUSD-vel párosítva likviditási párként is az Animal Farmba. Itt egy poszt arról, hogyan tudsz likviditási párt csinálni két tokenből a Pancakeswap-on.

Nézzük az oldalt tehát egy chrome böngészőben:

af1.png 

Első lépésként a jobb felső sarokban lévő, zöld "Connect Wallet" gombot nyomd meg, ekkor felugrik egy kisebb Metamask ablak, amiben jóvá tudod hagyni a csatlakozási tranzakciót. Ekkor csak a tárcádhoz való olvasási hozzáféréshez adsz engedélyt és ha sikerült a tranzakció, akkor a zöld gomb helyén a nyilvános címed első és utolsó néhány karaktere látszik majd. Ebből tudod, hogy csatlakoztál az oldalhoz. Ha ilyenkor megnyitod a Metamaskot a kis rókára kattintva, akkor ott is láthatod a felugró ablak bal felső részén, hogy kapcsolódsz-e az adott oldalhoz ("Connected" felirat és kis zöld kerek jelzés mutatja).

Az Animal Farm működésében két saját tokenjükkel kell tisztában lenned: az egyik a PIG nevű token. Akinek PIG tokenje van, az a farm tulajdonosa és ők részesednek a farm által termelt nyereségből, BUSD tokenben. Itt írtam arról, hogyan tudsz PIG tokent venni. A BUSD nyereség termeléséhez a PIG tokenjeidet el kell helyezned a PigPen-ben, amit a bal oldali menüben találsz. Ha rákattintasz, ezt láthatod:

af31.png

Ezen az oldalon két fontos lépést tehetsz meg. Az egyik, hogy berakod a PIG-jeidet és elkezded gyűjteni a BUSD jutalmakat. Ehhez az első alkalommal engedélyezned kell az adott poolt (ez minden más poolnál is ugyanígy működik). Középen, a színes "Enable" gombot kell megnyomnod, aztán a felugró Metamask ablakban jóváhagyni a tranzakciót. Ha ez végbement, akkor a gomb megváltozik és "Deposit" feliratot látsz majd. Állítsd be, hogy mennyi PIG-et szeretnél betenni a PigPenbe, majd nyomd meg a gombot és a felugró Metamask ablakban hagyd jóvá a tranzakciót.

Az oldal alsó részén láthatsz egy "snapshot" részt. Itt mindenki, akinek van PIG tokenje, javaslatot tehet a farm működésével kapcsolatban, a "Create proposal" gombbal. A javaslatokat a fejlesztők értelmezik, megvizsgálják, hogy a platform hosszú távú érdekeit segíti-e az adott javaslat és ha igen, akkor szavazásra bocsátják. Így a PIG-et birtoklók alakíthatják a farm jövőjét új javaslatokkal és a javaslatokról való szavazással. A szavazásban mindenkinek a tulajdonrészével arányos számú szavazata van, tisztára, mint egy részvényesi közgyűlésen.

Az Animal Farm másik fontos tokenje a DOG, ami egyrészt a jutalmak kifizetésének tokenje, másrészt a DOG-ot felhasználva szerezhetsz további PIG tokeneket és ezzel részesedést az egész farm nyereségéből. A DOG tokeneket megveheted a PancakeSwapon más tokenekért vagy a különböző "Pool"-okban vagy "Farm"-okban gyűjtheted.

A Poolokban egy-egy megadott tokent helyezhetsz be egy bizonyos időre az adott poolba. Itt kereshetsz további DOG tokeneket a meglévő DOG, WBNB, BUSD, ETH, CAKE és BTCB tokenjeid letétbe helyezésével.

af4.png

A Farmokban viszont két tokenből képzett likviditási párt helyezhetsz letétbe a jutalomért. Az Animal Farmban jelenleg ezek a párok farmolhatók: Dogs/BUSD, Dogs/WBNB, Drip/BUSD, WBNB/BUSD, USDT/BUSD, USDC/BUSD, TUSD/BUSD, DAI/BUSD, BTCB/ETHm ETH/WBNB, BTCB/WBNB, ETH/USDC. A két stabilcoin párosítása általában alacsonyabb hozamot fizet, viszont ott nincs igazán árfolyamkockázat a két token között, hiszen mindkettő az USA dollárhoz kötött árú.

af2.png

A farmokba és a poolokba behelyezéskor egy 4-6%-os "deposit fee"-t, díjat kell fizetnünk, ami a farm egyik nyereségforrása. A jutalom mértékét minden farmnál és poolnál az APR jelzi százalékban. Egyes farmoknál és pooloknál van valamekkora "lockup period", ez azt az időt jelenti, amíg nem tudod kivenni a betett összeget. Az induláskor ez 4 óra, tehát csak a rövid távú spekulációt kerülik el vele 

Az indulás után dinamikusan változik majd a jutalmak kibocsátása, ezért érdemes figyelni az egyes farmok és poolok teljesítményét. Időnként majd frissítem ezt a posztot, aszerint, hogy melyik pool és farm hogyan muzsikál. A presale során tartott tájékoztatókon a protokoll számára legfontosabb farmokat emelte ki a fejlesztő, várhatóan a DOG/BUSD, a DOG/WBNB és a DRIP/BUSD farmok hozzák majd a legmagasabb %-okat.

 Az Animal Farm további hatékony része a Drip Garden. Ez a driphez hasonló "feneketlen kút" modellt követi, azaz a Gardenbe berakott tőkét egyszerre nem lehet kivenni, hanem naponta kapjuk belőle a jutalmakat. Az eddigi megfigyeléseim szerint kb. napi 3%-ot fizet ki a berakott tőkére vetítve, de a presale alatt is ingadozott kicsit a megkapott magok értéke. Ide Drip/BUSD likviditást lehet berakni, amit létrehozhatunk a PancaceSwapon, ha van mindkét tokenből, vagy létrehozhatjuk csak BUSD-t felhasználva, a bal oldali menüben látható "Drip Liberation" menüpontban.

af5.png 

 Itt a korábban már megismert két lépésben (1. engedélyezés, 2. BUSD összeg átváltása) csinálhatunk Drip/BUSD likviditási párt, amit aztán berakhatunk a Drip Gardenbe.

 af6.png

 A Drip/BUSD Gardennek van egy innovatív, eddig máshol nem alkalmazott tulajdonsága. A legtöbb ilyen farmoló játéknál a legelső beszállók kaszálják a legnagyobbat, és a később érkezők már csak alacsonyabb hozamoknak örülhetnek. A Gardenbe beépítettek egy időfaktort is, ami naponta 0.1%-kal növekszik, ezért a később érkezőknek is érdemes ide is berakniuk valamekkora (nélkülözhető) összeget. A Garden másik fontos tulajdonsága, hogy azokat jutalmazza, akik visszaforgatják a naponta megkapott jutalmaikat (seeds), a "PLant Seeds (Compound)" gombbal. Eleinte elég lassú ez a folyamat, akár 10-12 óra is eltelik a sárga számlálóban, mire újabb tranzakciót csinálhatunk, de ahogy nő a Gardenünk, úgy lesz ez egyre gyorsabb.

Az Animal Farm legjobb kiaknázásához mind a PIG, mind a DOG tokeneket érdemes munkára fogni. Ha csak az egyikre koncentrálunk, akkor a többség nálunk gyorsabban gyűjti majd a PIG-eket, ami miatt a saját részedesésünk a farmból csökkeni fog, ezzel csökken majd a megkapott BUSD jutalom mértéke is. Emiatt a DOG tokenek gyűjtése mellett a PIG-ek számának folyamatos gyarapítása is fontos. A DOG-ok és PIG-ek eladásakor egy 6%-os adót vonnak le minden tranzakcióból, ami részben a farm nyereségességét növeli, részben pedig likviditást generál és visszavásárlásokkal stabilizálja, vagy növeli az árfolyamot. Résztvevőként akkor járunk a legjobban, ha nem adjuk el sem a dog, sem a pig tokeneket, hanem a farmokban és a poolokban dolgoztatjuk őket, megtartva a részedésünket az Animal Farmban, és időnként a PIG-ek után megkapott BUSD-ben realizáljuk a nyereségünket. Ha kedvet kaptál a beszálláshoz, akkor használd a referral kódomat ezen a linken.

A január közepén, még a presale idején berakott pénz mai értékét követheted nyomon az Animal Farm Index-el, amiről itt írtam.

Az Animal Farm Telegram csoportban érdemes követni a friss fejleményeket, újdonságokat. A launch február 3-án 17:00-kor indult egy tákékoztatóval a telegram csoportban.  Az elmúlt hetekben megnégyszereződött a telegram csoport létszáma, sok helyen promózták a platformot. Napok óta a 2. helyen van a Binance láncon lévő defi projektek között, csak a pancakeswap előzi meg, ami egy nagy forgalmú váltó-app.  Jogos kérdés tehát, hogy "when Lambo?" Itt írtam az indulás első napjáról részletesebben..

Szólj hozzá

útmutató web3 blokklánc kripto defi passziv jovedelem Animal.farm themanor.farm ittkezdj