2022. jan 25.

Hogy bukjunk sokat kriptókon?

írta: divatmotoros
Hogy bukjunk sokat kriptókon?

Átgondoltam az eddigi kriptós bukásaimat és leírom nektek, hogy ne csináljátok utánam. Aztán ebben a posztban is írok egy olyan (jelenleg még) bukó pozíciómról, amivel még sokat fogok keresni, ezt nyugodtan utánam csinálhatjátok, ha meritek.

A képlet a bukáshoz egyszerű. Vegyél egy random tokent, lehetőleg akkor, amikor mindenki dícséri és felfelé száguld az árfolyama. Még jobb, ha már hetek óta emelkedik és a legjobb, ha a taxis is javasolta tegnap reggel. Ha jól időzítesz, sikerülhet a csúcsán beszállni az adott tokenbe, és akár már a vásárlásod utáni percekben zuhanni kezd az árfolyam. 

Amikor ezt látod, akkor döntsd el, hogy még egyszer túljársz a piac eszén, hiszen ez csak egy átmeneti csökkenés lesz. Amikor már 8-10%-ot esett, vegyél még belőle, ezzel is csökkentve a beszállási átlagárat (amit egyébként teljesen el fogsz bukni a poszt végére, de legalább elegánsan teszed a "dollar cost averaging" módszerével vásárolva).

Na ha ez is megvan, akkor figyeld öt percenként a chartokat és hitetlenkedj, hogy még mindig esik tovább. Amikor már legalább a berakott pénzed felénél járunk, akkor gondolj az eladásra, de ne nyomd meg a gombot, fog ez még feljebb menni! Nem fog. Úgyhogy amikor már 75% bukóban vagy, akkor nyomj rá az eladásra, kicsit káromkodhatsz ennél a pontnál, érthető az indulat.

Aztán ha ezzel megvagy, akkor azzal a lendülettel keress egy új projektet, amin vissza fogod nyerni az épp elvesztett pénzt. Ha lehet, egy DAO-t válassz, mivel annak hatalmas a várható hozamszázaléka. Ha bejön a 28.000%, öt nap alatt simán pluszban lennél. De nem leszel. Úgyhogy amikor a maradék 25%-od is lefeleződött, akkor ugorj ki (na nem az ablakon, hanem a) DAO-ból, add el az a kicsit és válassz egy jó kis tőkeáttétes pozíciót a maradékból. Hiszen már tuti, hogy elindult felfelé a piac! Simán megtízszerezheted a profitodat és úgy szerzed majd vissza az elbukott pénzt.

Aztán ha megint megbicsaklik a grafikon, akkor remegve nézheted, ahogy közeledsz a likvidálási árhoz, ami előtt visszafordul a chart, és amint épp sóhajtanál, hogy megúsztad, leszúr még vagy 5%-ot egyetlen gyertyával, úgyhogy ugrott a maradék pénzecske is, meg is vagyunk.

Vagy ha nem akarod ezt az utat választani, akkor csináld azt, mint én az Evergrow Coinnal. Van egy hasznos oldal, vicces neve van: poocoin.app Itt megnézheted, hogy milyen árakon vásároltál vagy adtál el egy-egy tokenből. Például itt vannak az én Evergrow Coin vásárlásaim, a kis zöld pontok a vásárlások, az eladások pirossal lennének, de ebből nem adtam el semmit:

egc2.jpg

A szaggatott vonalat pont oda állítottam az ábrán, ahová az én beszerzési átlagom esik. Bár most alatta vagyunk ennek az árnak, de ha a szaggatott vonal fölé erősödik, akkor már pluszban leszek. Viszont ezt a tokent akkor sem fogom eladni. Ez volt ugyanis az első olyan token, amin keresztül megismerkedtem a “reflection token”-ek kategóriájával. Ez azt jelenti, hogy minden tranzakciót egy bizonyos %-ú adó terhel, amiből részben a token összes birtokosa részesedik, egy kisebb részéből pedig marketingre, fejlesztésre és a meglévő tokenek elégetésére költenek.

Ezeket a “reflection”-öket a token tulajdonosai BUSD-ben kapják meg, ami egy dollárhoz rögzített token. Ha tartasz a tárcádban Evergrow Coint, és bárki adja-veszi a piacon, akkor ezek után a tranzakciók után te is kapod a BUSD jutalmakat. Ez jó,  de miért jó, ha elégetnek egy tokent? Azért, mert az összes forgalomban lévő tokenek száma csökken és ennek van egy árfelhajtó hatása. Úgyhogy a fejlesztő csapat ezzel szokta a kibocsátások után megnövelni a tokenek értékét. Itt viszont más adja a token hosszú távú értékét, az Evergrow Coinnak ugyanis van még néhány pozitív tulajdonsága, ami miatt megtetszett.

Egyrészt profi csapat áll mögötte, akik vállalták a nevüket/arcukat. A projekt főnöke tőkepiaci tanácsadó, sok-sok hasznos tapasztalattal. Tudja, mit csinál és jól kommunikálták eddig a terveiket. Másrészt olyan “roadmap”-jük (azaz fejlesztési tervük) van, ami nagyon meg fogja dobni a naponta kifizetett BUSD jutalmakat. Hamarosan (2022Q1) elindítják a Crator nevű oldalt, ahol tartalomgyártók (influencerek, bloggerek, és akár te is) közzétehetsz bármit és gyűjtheted az előfizetőket a csatornádra. Ismerős a Youtube, a Facebook vagy az Onlyfans, esetleg a Patreon? Na ez is ugyanilyen lesz, viszont itt az Evergrow Coinnal lehet majd fizetni a tartalmakért, és ebből a platform semmit nem von le, a tartalomgyártók megkapják a teljes előfizetési díjat! A többi ilyen oldalon csak kb. a 10-15%-át kapja az előfizetésekből a tartalom előállítója, itt a teljes összeget! A platform teljes nyereségét pedig az Evergrow Coin elégetésére költik, ami tovább fogja emelni az árfolyamot. Ha ez beindul, akkor nagyon megnő a napi forgalom az Evergrow Coinból és ezzel együtt nagyot nő a coin tulajdonosainak fizetett BUSD jutalom is!

A további tervekben van staking, egy saját wallet, NFT marketplace, egy "Online Battle Arena" játék és még saját kriptó-tőzsde is. Ha csak a fele megvalósul, akkor is a mainál jóval nagyobb forgalom (értsd: több BUSD jutalom) és a mainál sokkal magasabb árfolyam lehet az eredmény. Úgyhogy ha még maradt bármennyi szabadon álló pénzed a bukók után, akkor te is rakd be az Evergrow Coinba, hogy az év második felében elmehessünk nyugdíjba. Vagy folytathassuk a “Hogyan buktam sokat a kriptón” sorozatot.

Szólj hozzá

blokklánc passziv jovedelem evergrowcoin crator